28 septembrie 2021

Peste 200 de mii de oameni au venit la protestele din Franța

revolta Franta
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Peste 200 de mii de oameni au venit la protestele din Franța, la acțiunea împotriva permiselor sanitare din țară

Media locală remarcă faptul că 204.090 de persoane au participat la proteste în toată Franța, inclusiv aproximativ 14.250 de persoane la o demonstrație de la Paris . Mai multe proteste împotriva introducerii permiselor sanitare în Franța au avut loc sâmbătă la Paris.

Una dintre demonstrații a început la stația de metrou Villiers din arondismentul 17 al Parisului la ora 14.00 și s-a încheiat la Place de la Bastille, unde poliția a pulverizat un gaz lacrimogen și a folosit tunuri cu apă.

Poliția reține 19 persoane la protestele din Franța
În timpul procesiunii, oamenii legii au răspuns de mai multe ori cu gaze lacrimogene. Au existat ocazional mici ciocniri între protestatari și polițiști. La acțiune au participat și reprezentanți ai mișcării Vestele Galbene.
Pe 12 iulie, președintele francez Emmanuel Macron a anunțat o serie de noi măsuri restrictive . În special, el a anunțat extinderea practicii de utilizare a permiselor sanitare care indică vaccinarea sau un test negativ pentru COVID-19, în special în baruri, restaurante, trenuri și avioane. De asemenea,  a anunțat introducerea vaccinării obligatorii pentru medicii din Franța și pentru toți cei care lucrează în spitale și case de îngrijire medicală. În urma declarațiilor președintelui francez, a fost pregătit un proiect de lege corespunzător, iar duminică a fost adoptat de Parlamentul francez.
Purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Gabriel Attal, a declarat miercuri că permisele sanitare vor începe să funcționeze de pe 9 august.

foto Twiter
Ciprian Pop