Publicat: 17 Iunie, 2015 - 13:00
Share

Poliţiştii de frontieră ieşeni au descoperit, într-un autoturism marca Volkswagen Passat, 44.680 de ţigarete de contrabandă, pe care doi cetăţeni români intenţionau să le comercializeze ilegal  pe raza municipiului Iaşi.

În data de 16 iunie a.c., în jurul orei 17.00 poliţişti de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice pe linia combaterii traficului ilicit cu ţigări, au oprit în trafic, pe raza localităţii Vanători, judeţul Iaşi, un autoturism marca Volkswagen Passat, în care se aflau doi cetăţeni romani, în vârstă de 23 ani, respectiv 35 ani, despre care existau informaţii că au preocupări în sfera transportului ţigărilor de contrabandă.

La controlul efectuat asupra autoturismului, au fost descoperite, mai multe sacoşe din rafie în care se aflau ţigări marca Plugarul de provenienţă R.Moldova.

În vederea efectuării unui control amănunţit, lucrătorii noştri au procedat la conducerea autoturismului şi a persoanelor în cauză la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

În urma inventarierii a rezultat un număr de 44.680 de ţigarete marca „Plugarul”,  în valoare de 19.927 lei.

Cu privire la cele constatate bărbaţii au declarant  că întreaga cantitate de ţigări a fost preluată de pe raza comunei Probota, judeţul Iaşi, cu intenţia de a fi valorificata în municipiul Iaşi, în scopul obţinerii de profit material.

Poliţiştii de frontieră au întocmit bărbaţilor lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar ţigările, în valoare de 19.927 lei şi autoturismul, în valoare de 17.760 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.