Publicat: 27 Mai, 2020 - 13:33
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 20.000 pachete cu ţigări de provenienţă extra-comunitară, cantitate ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Luni, 25 mai a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei în cooperare cu lucrătorii Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău au desfăşurat o acţiune în zona de responsabilitate, pe linia combaterii contrabandei cu ţigări.

Astfel, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră au observat, în imediata apropiere a frontierei de stat, un autoturism care se deplasa dinspre râul Tisa spre interiorul ţării, pe direcţia localităţii Săpânţa. Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru oprirea autoturismului, ocazie cu care conducătorul acestuia, la observarea echipajului, a abandonat maşina şi a fugit, întorcându-se înot pe teritoriul statului vecin.

Imediat, au fost informate autorităţile ucrainene de frontieră, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

În autoturismul abandonat poliţiştii de frontieră au descoperit nouă colete cu ţigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii acestuia la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii bunurilor descoperite, a rezultat cantitatea de 7.000 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, cu timbru duty-free, în valoare de 81.900 lei. Totodată, autoturismul abandonat, marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Franţa, a cărui valoare este estimată la 12.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul STPF Maramureş.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Tot luni, 25 mai 2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului - ITPF Sighetu Marmaţiei au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Crasna Vişeului, judeţul Maramureş, mai multe persoane care transportau colete voluminoase spre un autoturism de teren.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor, însă acestea nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, motiv pentru care a fost folosit armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, fiind trase patru focuri de avertisment în plan vertical. Nici de această persoanele în cauză nu s-au oprit, reuşind să fugă spre vegetaţia abundentă din zonă, după ce au abandonat coletele şi autoturismul.

În cel mai scurt timp, au fost informate despre eveniment şi autorităţile de frontieră ucrainene în vederea cercetării în comun a cazului.

În zona respectivă au fost descoperite 18 colete cu ţigări, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 13.452 pachete cu ţigări, provenite din Ucraina.

Ţigările, în valoare de aproximativ 157.400 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul marca Jeep Grand Cherokee a fost indisponibilizat pentru continuarea verificărilor.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.
Comunicat de presă - Poliţia de Frontieră

 

Tag-uri Institutii: