Publicat: 27 Iunie, 2014 - 13:25
Share

Vineri, în jurul orei 19.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina  au depineriistat în trafic, pe raza localităţii Falcău, judeţul Suceava, un autoturism de teren marca „Mitsubishi Shogun” înmatriculat în Marea Britanie, despre care existau date că transportă ţigări de contrabandă.
Şoferul autovehiculului a refuzat să oprească la semnalele regulamentare efectuate de poliţiştii de frontieră şi a continuat deplasarea pe un drum forestier, fapt pentru care lucrătorii noştri au pornit în urmărirea maşinii, folosind semnalele acustice şi luminoase. 
După o urmărire de aproximativ 6 km, autoturismul de teren a intrat pe un drum în rampa şi a derapat, moment în care şoferul a sărit din maşină. Autovehiculul „Mitsubishi” a alunecat spre baza pantei, lovind cu spatele partea frontală a autospecialei poliţiei de frontieră, rezultând avarierea ambelor autoturisme. 
În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră s-a stabilit că autoturismul implicat în activitatea de contrabandă aparţine cetăţeanului român U. Dănuţ, în vârstă de 24 ani, domiciliat pe raza comunei Straja, care  la scurt timp a fost reţinut de poliţiştii de frontieră.
 În zona respectivă, au fost descoperite 17 colete de ţigări de provenienţă ucraineană  care urmau să fie introduse ilegal în România.
      Autoturismul de teren şi coletele au fost transportate la sediul S.P.F. Brodina  unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 8.680 pachete de ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană. în valoare de aproximativ 86.800 de lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit lui U. Dănuţ acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă  şi distrugere.
Autoturismul marca „Mitsubishi Shogun”, în valoare de peste 4.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului S.P.F. Brodina, în vederea continuării cercetărilor, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

* Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sarasău, jud. Maramureş au oprit, azi dimineaţă, în jurul orei 08.00, în trafic, pe DN 19, pe raza localităţii Sarasău, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în jud. Maramureş.
În interiorul maşinii, lucrătorii noştri au observat mai multe colete cu ţigări pentru care şoferul, cetăţeanul ucrainean, Y. Serhyi de 29 de ani, nu avea documente de provenienţă.
S-a luat măsura conducerii şoferului, precum şi a autoturismului cu ţigări la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii celor 18 colete din autoturism a rezultat cantitatea de 11.700 de pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 102.600 lei. 
Şi în acest caz, autoturismul în valoarea de 1.500 euro, folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. Cetăţeanul ucrainean este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

   * În  această dimineaţă, în jurul orei  04.30 s-a prezentat în PTF Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul ucrainean A. Verzhil, de 62 ani, conducând  un microbuz marca Volkswagen, înmatriculat în Ucraina. 
    Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii.
    Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată la controlul vamal,  în rezervorul autoturismului, cantitatea de 520 pachete de ţigări marca „Winston”, de provenienţă R. Moldova.
Ţigările în valoare de 634 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar  conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.