28 mai 2022

Peste 21 de tone de deşeuri amestecate, transportate ilegal, oprite la P.T.F. Turnu Măgurele

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Teleorman au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier, mai multe nereguli privind transportul a 21 de tone de deşeuri care ar fi trebuit să ajungă în ţara noastră. Acestea au fost returnate societăţii expeditoare.

În ziua de 26.10.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele, judeţul Teleorman, au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de către un cetăţean macedonean, în vârstă de 32 de ani. Acesta transporta conform documentelor de însoţire a mărfii, cantitatea de 21.800 de kilograme deşeuri materiale neferoase.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului respectiv, colegii noştri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Teleorman.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că în mijlocul de transport se aflau deşeuri din plastic amestecate cu deşeuri din materiale neferoase. Toate erau încărcate din Macedonia şi aveau ca destinaţie o societate comercială din ţara noastră.

Autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste deşeuri, întrucât pe timpul transferului este interzisă amestecarea lor, dar şi pentru neconcordanţele privind deşeurile menţionate în documentele de transfer şi cele identificate fizic în mijlocul de transport.

Comunicat de presă – Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră – Punctul de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele