10 august 2022

Peste 22 de tone de deşeuri tip alamă, oprite la P.T.F. Giurgiu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier, cantitatea de 22.191 de kilograme de deşeuri de alamă (şpan), pentru care şoferul nu a putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare.

În data de 21.04.2021, în jurul orei 11.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, poliţiştii de frontieră aflaţi în serviciu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de un cetăţean bulgar în vârstă de 43 de ani.

Semiremorca ansamblului rutier era încărcată cu deşeuri de alamă (şpan) de pe teritoriul Bulgariei şi avea ca destinaţie o societate comercială din Italia.

Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transportului sus-menţionat, lucrătorii noştri au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Giurgiu din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că pentru întreaga cantitate de deşeuri transportată, însumând 22.191 de kilograme, documentaţia de notificare pentru circulaţia transfrontalieră nu era completă.

În cauză, autorităţile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijlocul de transport sus-menţionat.