21 octombrie 2021

Peste 22 tone de deşeuri din aluminiu şi combine frigorifice uzate, oprite la P.T.F Vărşand şi Borş

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră arădeni şi bihoreni împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu au luat măsura nepermiterii intrării în ţară pentru două mijloace de transport, unul încărcat cu peste 14.000 de kilograme de deşeuri din plastic şi componente electronice, celălalt cu 8.000 de kilograme de deşeuri constând în combine frigorifice uzate.

* În data de 02.07.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărşand au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român, în vârstă de 63 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din plastic şi componente electronice.

În urma analizei documentelor prezentate la controlul de frontieră, s-a constatat faptul că încărcătura supusă controlului nu îndeplineşte condiţiile legale de intrare pe teritoriul ţării, şoferul neavând documentaţia necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri. În total, vehiculul transporta 14.697 de kilograme de deşeuri.

* În data de 03.07.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român, în vârstă de 46 de ani. Acesta transporta conform documentelor de însoţire a mărfii, combine frigorifice de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 8.000 de kilograme de combine frigorifice uzate care erau de fapt deşeuri, încărcătură pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri.

În ambele cazuri, autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mijloacelor de transport în cauză şi a mărfurilor transportate.

Purtător de cuvânt al ITPF Oradea
Comisar-şef de poliţie BONDAR LAURA BEATRICE