19 octombrie 2021

Peste 22 tone de deşeuri textile, încălţăminte second hand şi calculatoare uzate, oprite la P.T.F Borş II

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră bihoreni împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu au efectuat controlul specific pentru două mijloace de transport, unul fiind încărcat cu peste 19.525 de kilograme de deşeuri din textile, încălţăminte second hand şi celălalt cu 3.000 de kilograme de deşeuri constând în calculatoare uzate.

* În data de 08.07.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş II au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român, în vârstă de 42 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din textile şi încălţăminte second hand.

În urma analizei documentelor prezentate la controlul de frontieră, s-a constatat faptul că încărcătura supusă controlului nu îndeplineşte condiţiile legale de intrare pe teritoriul ţării, şoferul neavând documentaţia necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri. În total, vehiculul transporta 19.525 de kilograme de deşeuri.

* Tot în data de 08.07.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi punct de frontieră au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român, în vârstă de 32 de ani. Acesta transporta conform documentelor de însoţire a mărfii, calculatoare uzate de la o societate comercială din Belgia pentru o firmă din România.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 3.000 de kilograme de calculatoare uzate care erau de fapt deşeuri, încărcătură pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri.

În ambele cazuri, autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mijloacelor de transport în cauză şi a mărfurilor transportate.