Publicat: 10 Octombrie, 2012 - 12:12
Share

Peste 220 de sancţiuni la regimul silvic au fost aplicate de poliţişti şi aproape 60 mc de material lemnos au fost confiscaţi în urma unei acţiuni care a avut loc în judeţul Suceava.

În perioada 1 – 5 octombrie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică, poliţişti din cadrul I.P.J. Suceava împreună cu specialişti silvici din cadrul Direcţiei Silvice au acţionat pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri şi a faptelor ilegale asociate din circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemons.

Pe parcursul acţiunilor poliţiştii au controlat 17 instalaţii de prelucrat lemn şi 21 de fonduri forestiere de pe raza judeţului. 

În urma activităţilor desfăşurate au fost constatate şase infracţiuni, trei dintre acestea fiind prevăzute de legislaţia silvică (tăiere fără drept a arborilor şi furt de arbori). 

Pentru abaterile depistate au fost aplicate 221 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 90.000 de lei.

De asemenea, au fost confiscaţi aproximativ 60 mc material lemnos în valoare de peste 11.800 lei

Acţiunile pentru prevenirea ilegalităţilor silvice şi identificărea persoanelor care se fac vinovate de tăierea, exploatarea, prelucrarea şi valorificarea ilegală a materialelor lemnoase vor continua şi în perioada următoare.