Publicat: 25 Iulie, 2019 - 13:41
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, cantitatea de 23.400 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 270.000 lei.

Ieri, 24 iulie 2019, în jurul orei 20.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, judeţul Satu Mare, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român N.C., în vârstă de 41 de ani, care conducea un autoturism marca Ford, înmatriculat în România.

Existând suspiciuni că în autovehicul se află ţigări de provenienţă ucraineană, şi acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, a fost descoperită, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bordul autoturismului, cantitatea de 400 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 1.800 lei.

Conducătorul auto a fost sancţionat de către lucrătorii vamali cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În data de 23 iulie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 21.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a descoperit pe un drum forestier, de pe raza localităţii de frontieră Brodina, judeţul Suceava, un autoturism abandonat în care au putut fi observate mai multe colete cu ţigări.

Imediat au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului, iar autoturismul a fost transportat la sediul Poliţiei de Frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 11.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, a cărei valoare se ridică la suma de 134.550 lei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum şi pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor P.F. Sarasău şi Brodina din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit în ultimele 48 de ore, mai multe colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană, fapt pentru care acestea au fost duse la sediile sectoarelor, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea totală de 11.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană (8.500 SPF Sarasău şi 3.000 la SPF Brodina).

Ţigările în valoare de 134.550 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum şi în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

 

Tag-uri Institutii: