Publicat: 30 Iulie, 2020 - 11:34
Share

Peste 23.300 de candidaţi şi-au depus online dosarele de admitere pentru programele de licenţă şi master oferite de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) în cadrul primei sesiuni de admitere a acestui an.

Cele mai căutate facultăţi la nivelul programelor de licenţă oferite de UBB sunt, în acest an, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, unde au fost depuse 3.244 de dosare, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, aleasă de 2.864 de absolvenţi de liceu, respectiv Facultatea de Matematică şi Informatică, spre care s-au orientat 2.488 de candidaţi.

Următoarele în topul preferinţelor candidaţilor la statutul de boboc UBB sunt, la finalul primei sesiuni de admitere organizate în acest an, Facultatea de Drept - cu 1.725 de candidaţi, Facultatea de Litere, unde au fost depuse 1.629 de dosare, Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, pentru ale cărei programe de licenţă au optat 1.317 de absolvenţi de liceu.

La nivel master, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a avut, în această sesiune de admitere, cel mai mare număr de candidaţi - 1.224, urmată de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei - cu 966 de candidaţi, Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării - unde au fost depuse 551 de dosare de admitere.

Facultatea de Drept va organiza admiterea la nivel master doar în sesiunea din luna septembrie.

Universitatea Babeş-Bolyai oferă, pentru anul universitar 2020-2021, un număr de 4.976 de locuri bugetate destinate absolvenţilor de liceu, peste 10.000 de locuri în regim cu taxă şi 2.550 de locuri pentru învăţământ la distanţă şi învăţământ cu frecvenţă redusă pentru studii universitare de nivel licenţă în cadrul celor 236 de programe de studiu.

La nivel master, UBB a scos la concurs, pentru anul universitar 2020-2021, un număr de 3.573 de locuri la buget şi 6.158 de locuri la taxă în cadrul celor 228 de programe de master (învăţământ cu frecvenţă sau frecvenţă redusă).

Următoarea sesiune de admitere la UBB va avea loc în perioada 7 - 16 septembrie 2020, pentru locurile rămase neocupate, înscrierea urmând să se realizeze exclusiv online, pe platforma https://academicinfo.ubbcluj.ro/admitere/.

Pentru detalii complete cu privire la organizarea admiterii, locurile disponibile şi probele stabilite de fiecare facultate, vă invităm să accesaţi link-ul:
http://admitere.ubbcluj.ro/ro/.

Direcţia Comunicare şi PR a UBB