Publicat: 18 Iulie, 2019 - 13:34
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni specifice desfăşurate în zona de competenţă, peste 24.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 280.000 lei.

Ieri, 17 iulie a.c., în jurul orei 11.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, judeţul Satu Mare, pe sensul de intrare în ţară, sătmăreanul Z.S., în vârstă de 41 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în România.

Existând suspiciuni că ar transporta ţigări, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali, ajutaţi de câinele poliţist Pebaha, au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, persoanei şi bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în roţile din spate ale autoturismului, cantitatea de 476 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.    

Ţigările, în valoare totală de 2.142 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, autoturismul fiind reţinut până la plata amenzii.

Tot ieri, 17 iulie 2019, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului - judeţul Maramureş a fost declanşată o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat un autoturism de teren care se îndrepta dinspre localitatea de frontieră Bistra spre Dealul Hera, pe un drum neamenajat, în care au putut fi observate două persoane.

Poliţiştii de frontieră au procedat la oprirea autovehiculului în cauză, în vederea legitimării persoanelor din maşină, însă şoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, fapt pentru care au fost executate mai multe focuri de avertisment în plan vertical şi spre pneurile maşinii, conform prevederilor legale.

Drept urmare, maşina a oprit, iar din interior au ieşit două persoane care au fugit în zona împădurită din apropiere. În autoturismul abandonat au fost descoperite mai multe colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

Din primele cercetări, s-a stabilit că la activitatea infracţională a participat cetăţeanul român I.C., în vârstă de 19 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.

Autoturismul cu ţigări a fost transportat la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii coletele, s-a stabilit că acestea conţin 6.720 pachete ţigări, în valoare de 78.600 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul în cauză în valoare de 5.000 lei a fost indisponibilizat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Sarasău şi Izvoarele Sucevei au descoperit în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu ţigări care au fost duse la sediile sectoarelor, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 16.940 de pachete cu ţigări (9.550 pachete la Sectorul Sarasău şi 7.390 pachete la Sectorul Izvoarele Sucevei), în valoare totală de 198.300 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi tragerea la răspundere a acestora. Comunicat de presă - IGPF

Tag-uri Institutii: