Publicat: 7 Februarie, 2018 - 11:58
Share

Poliţiştii de frontieră tulceni au descoperit într-un atelaj hipo, condus de un cetăţean român, 15 unelte din plasă tip monofilament, interzise la deţinere, în care se aflau peste 250 kilograme peşte, pentru care bărbatul nu deţinea documente legale.

În data de 06.02.2018, în jurul orei 15:00, un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, a oprit pentru control, pe raza localităţii Sălcioara, un atelaj hipo. Acesta era condus de cetăţeanul român B.N., în vârstă de 42 ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea.

În urma verificării atelajului, au fost descoperite 15 unelte din plasă de tip monofilament, interzise la deţinere, în care se aflau 252 kilograme de peşte, din speciile şalău, biban, babuşcă, plătică şi caras, în stare proaspătă, pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente legale.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurile legale, iar plasele monofilament, în lungime de 1.200 metri, au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
Subinspector de poliţie
Maria Alexandra CÎRSTEA

Tag-uri Nume: