Publicat: 31 Martie, 2017 - 16:25
Share

Polițiștii de frontieră tulceni au depistat în zona de competență trei cetățeni români care transportau, cu două autoturisme, peste 250 kilograme pește proaspăt, din specia scrumbie, fără a deține documente justificative.

* În data de 30.03.2017, în jurul orei 12.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru control un autoturism marca Dacia, în care se aflau cetățenii români B.D., în vârstă de 46 de ani și O.F., în vârstă de 39 de ani, ambii domiciliați pe raza județului Tulcea.

În urma verificării autoturismului, a fost descoperită în portbagaj cantitatea de 162 kg pește proaspăt din specia scrumbie, pentru care bărbații nu au putut prezenta documente justificative.

* Câteva minute mai târziu, polițiștii frontieră din cadrul aceluiași sector PF au oprit pentru control un autoturism marca Toyota Hilux, condus de cetățeanul român M.S., în vârstă de 52 de ani, domiciliat în municipiul Galați.

În urma verificării autoturismului, a fost descoperită cantitatea de 102 kg pește proaspăt, din specia scrumbie, pentru care conducătorul auto a prezentat documente de însoțire a mărfii false.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au ridicat peștele în vederea confiscării, care a fost predat unei societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținere și transport a peștelui fără documente legale, faptă prevăzută și sancționată de art. 64 din O.U.G. 23/2008, și falsuri în înscrisuri sub semnătură privată, faptă prevăzută și sancționată de art. 322, Cod Penal.

Mii de jucării susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în Portul Constanța Sud Agigea

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un container sosit în Portul Constanța Sud Agigea din China, peste 6.000 seturi tip Lego și 1.200 jucării, produse susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de 320.000 lei, dacă ar fi fost originale.

În data de 30.03.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în municipiul București. Administratorul societății comerciale în cauză este un cetățean chinez, în vârstă de 40 de ani, cu domiciliul în China.

În urma controlului au fost descoperite 6.252 seturi de construcție tip Lego și 1.200 jucării, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, în valoare de 320.000 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, faptă prevăzută și sancționată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Subinspector de poliție Alexandru ION