Publicat: 11 Februarie, 2019 - 13:45
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni specifice desfăşurate în zona de competenţă, cantitatea de 25.560 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 300.000 lei.

Duminică, 10 februarie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău, judeţul Maramureş, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în baza datelor deţinute, conform cărora într-un imobil de pe raza localităţii Piatra, judeţul Maramureş, se afla o cantitate de ţigări de contrabandă, poliţiştii de frontieră s-au deplasat la respectiva locaţie, care apartine unui cetăţean roman, în vârstă de 28 de ani.

Împreună cu proprietarul şi cu acordul acestuia, lucrătorii noştri au intrat în curtea imobilului, iar într-o anexă cu fân, au depistat mai multe colete în care se aflau ţigări, de provenienţă ucraineană.

Coletele au fost transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău unde în urma inventarierii s-a constatat ca acestea conţin 12.700 pachete de tigari de diferite marci. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 148.600 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, urmând ca la finalul acestora să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, judeţul Suceava, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, pe direcţia localităţii Straja, judeţul Suceava, mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul ţării mai multe colete voluminoase.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi s-au dispersat în direcţii diferite.

Pentru reţinerea persoanelor care nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, lucrătorii noştri au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit.

Imediat au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Coletele cu ţigări au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.400 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, a cărei valoare se ridică la suma de 86.580 lei.

Lucrători din cadrul aceluiaşi sector au descoperit în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Costileva, jud. Suceava, mai multe colete cu ţigări. Baxurile au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.460 pachete, în valoare de aproximativ 64.000 de lei.

În toate cazurile, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.Comunicat de presă - IGPF

 

Tag-uri Institutii: