5 iulie 2022

Peste 3.500 de tineri părăsesc anual sistemul de protecţie a statului

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Evenimentul sportiv cu impact social Tenis pentru Fapte Bune, desfăşurat pe 24-26 septembrie 2021, a fost găzduit de Pescariu Sports & Spa şi a avut ca obiectiv implicarea comunităţii în vieţile tinerilor instituţionalizaţi şi strângerea de fonduri pentru sprijinirea acestora.

Peste 3.500 de tineri părăsesc anual sistemul de protecţie a statului şi ca efect al lipsei de integrare, mulţi dintre ei devin victime ale traficului de persoane sau de droguri, rămân fără locuinţă şi doar 1 din 40 reuşeşte să se angajeze legal. în dorinţa de a schimba aceste statistici, acţiunea Asociaţiei The Social Incubator oferă tinerilor din medii vulnerabile din România acces la educaţie, şanse egale pentru un loc de muncă stabil şi un viitor mai bun ca adulţi.

Vedete precum Horia Brenciu, Cornel Ilie, Alexandru Bogdan şi Cosmin Cernat s-au alăturat cauzei, părăsind timp de o zi lumina reflectoarelor pentru a juca pentru schimbare în cadrul meciurilor demonstrative de deschidere.
Turneul caritabil a fost susţinut de sportivi de performanţă precum Monica Roşu, Gabriela Ruse, Mihaela Buzărnescu, Alexandra Cadanţu, Virgil Stănescu, Vasile Maftei, Elisabeta Lipă şi personalităţi din lumea tenisului: George Cosac (FRT) şi Cristian Mândru (TVR) care s-au implicat activ prin promovarea turneului şi participarea la eveniment.

Tot în cadrul evenimentului 5 articole sportive oferite de ambasadori & parteneri au fost scoase la licitaţie: rachete cu autograf de la Gabriela Ruse, Mihaela Buzărnescu şi Mats Wilander, tricoul României de la Cupa Davis semnat de Andrei Pavel şi maioul lui Virgil Stănescu de la Echipa României pentru susţinerea cauzei.
Tabelul de joc a însumat peste 100 de jucători amatori de tenis care au concurat în meciuri de simplu (feminin şi masculin) şi dublu, fiind susţinuţi de peste 300 de spectatori în cele 3 zile de turneu.

‘Ne-am bucurat nespus să vedem că oamenii nu rămân indiferenţi când vine vorba de tinerii vulnerabili şi că au fost dispuşi să se implice atât de mult, chiar şi în această perioadă care ne supune la noi încercări pe toţi. La fel că în 2019, datorită celor care iubesc să facă bine, tinerii vulnerabili nu au fost uitaţi şi vor fi sprijiniţi în procesul de integrare socio-profesională. Le suntem recunoscători ambasadorilor, jucătorilor, spectatorilor, partenerilor, sponsorilor şi tuturor celor care au pus o piesă în acest puzzle minunat pe care am reuşit să îl compunem împreună.’ – a afirmat Adriana Preda, Director Executiv al Asociaţiei The Social Incubator.

‘Tenis Pentru Fapte Bune a devenit un proiect de suflet pentru noi toţi, deoarece ne arată de fiecare dată cât de minunaţi sunt oamenii şi cât de rapid se pot uni pentru a face bine celor din jur. Au fost 3 zile cu soare, 25 de ore de joc, 40 de oameni implicaţi în organizarea evenimentului, peste 300 de mingi de tenis, peste 100.000 de paşi şi tot atâtea zâmbete şi aplauze. Tenis pentru fapte bune înseamnă energie şi entuziasm, înseamnă susţinerea tinerilor vulnerabili din România.’ – a declarat Cristina Nedelcu – Multiplă Campioană Mondială la Gimnastică şi Coordonator al proiectului.

Ediţia 2 a turneului Tenis pentru Fapte Bune a marcat şi lansarea campaniei SMS la nivel naţional ce are ca scop susţinerea tinerilor ce părăsesc sistemul de protecţie din România. Acţiunile de reintegrare, acces la educaţie şi la un viitor demn prin muncă pot fi sprijinite printr-un SMS, cu 2 euro la 8845 cu textul JOB.

Turneul Tenis Pentru Fapte Bune a fost realizat cu ajutorul partenerilor: Pescariu Sports & Spa, Tenis Club, The Gallery, Coca-Cola HBC, Decathlon, Eurosport, Regina Maria, Aston Com, Servier Pharma, Biborteni, Global Vision, BRD Group Societe Generale, Ford Cefin Trucks, Ministerul Tineretului şi Sportului, cât şi a susţinătorilor Arana, Cadoul Special, Fico Gelato & More, Grace Couture Cakes, Gramofon Wine, Imod Flowers, Junior Pro Tenis, Lifecare Social, Maria Pălăria, My Geisha, Noblezza Beauty Clinique, Nordic Food, Red Carpet Studio, Sapori Tradizioni, Sempre Sano, Sportya, Team Fresh, Tudor Tailor, Velluto, Viwa Vitamin Water, Wagner, Weider, care au contribuit prin implicarea lor la schimbarea in bine a viitorului tinerilor vulnerabili din România.

Despre Asociaţia The Social Incubator
Asociaţia The Social Incubator, premiată în cadrul Galei CCIFER 2021 cu Premiul Special al Juriului pentru întreaga activitate, este o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit înfiinţată în 2014 pentru a veni în sprijinul tinerilor vulnerabili din România prin intervenţii sociale directe, pragmatice şi creative.

Organizaţia oferă sprijin pentru integrarea socio-profesională a tinerilor instituţionalizaţi: cursuri gratuite de pregătire profesională şi stagii de practică, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă legal şi sprijin pentru găsirea unei locuinţe subvenţionate. De asemenea, asociaţia dezvoltă concepte şi lansează proiecte sociale care să faciliteze inserţia profesională a persoanelor defavorizate.

În mai 2014 a fost lansat programul principal al organizaţiei, al cărui scop este de a-i susţine pe tinerii care au părăsit – sau urmează să părăsească – sistemul de protecţie a copilului, cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani, să facă tranziţia (în alte condiţii foarte dificilă şi împânzită cu riscuri) către viaţa adultă.

La pragul de 7 ani de existenţă, impactul organizaţiei constă în 28 de judeţe acoperite, 7596 de tineri participanţi la activităţile de dezvoltare personală şi profesională organizate şi 1619 tineri sprijiniţi prin sesiuni de consiliere în procesul de integrare socială şi profesională, la nivel naţional.