Publicat: 23 Decembrie, 2019 - 00:00
Share

 Peste 300 de incendii s-au înregistrat în acest an în fondul forestier proprietatea publică a statului administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, silvicultorii implicându-se alături de pompierii militari în stingerea acestora.

            De la începutul anului s-au înregistrat 318 incendii de pădure, din care 152 în zona de câmpie, 142 în zona de deal, iar 24 la munte.

            Cele mai multe incendii, câte 39, s-au înregistrat pe raza direcțiilor silvice Caraș – Severin și Mehedinți, alte 28 fiind înregistrate în fondul forestier administrat de Direcția Silvică Gorj, 24 pe raza Direcției Silvice Sibiu și 23 la Direcția Silvică Hunedoara.

            În total, aceste incendii au afectat 1.537 de hectare, fiind distruși 136.769 de puieți forestieri cu o valoare de 296.858 lei.

            Cele mai mari suprafețe afectate se regăsesc pe raza direcțiilor silvice Caraș – Severin, 452 hectare, Hunedoara, cu 218 hectare și Mehedinți, cu 213 hectare.

            Toate aceste suprafețe de fond forestier afectate de incendii vor fi refăcute de silvicultori în perioada următoare.

   Angajații Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva au luat numeroase măsuri pentru prevenirea incendiilor de pădure, precum monitorizarea zonelor vulnerabile și au desfășurat activități de conștientizare în rândul comunităților locale și al turiștilor privind respectarea regulilor atunci când utilizează focul în pădure și zonele limitrofe acestuia.

   De asemenea, specialiștii Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva au participat în luna septembrie a acestui an la cel mai mare exercițiu din România de conducere și de răspuns în cazul unor incendii de pădure, numit ForFirEx 2019, organizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în județele Caraș – Severin și Hunedoara.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează aproximativ 3.13 milioane hectare fond forestier proprietarea publică a statului, aproximativ 48% din fondul forestier național, și asigură servicii silvice pentru circa 1 milion hectare fond forestier aflat în alte forme de proprietate.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: