Publicat: 7 Mai, 2018 - 08:33

Peste 300 de invitaţi la petrecerea organizată de Ambasada României în Portugalia şi TVR pentru reprezentanţii de la Eurovision

- La eveniment au participat ambasadori, şefi ai institutelor culturale, diplomaţi, reprezentanţi ai Primăriei Lisabona, jurnalişti şi numeroşi membri ai comunităţii româneşti din Portugalia
- The Humans au impresionat audienţa cu un recital live
- Imagini de la eveniment, dar şi de la petrecerea delegaţiei Israelului vor fi difuzate în exclusivitate în emisiunea Drumul spre Lisabona

Eleganţă, un moment artistic special şi discursuri emoţionante - sunt cuvintele de ordine pentru evenimentul organizat sâmbătă, de Ambasada României în Portugalia şi Televiziunea Română, cu sprijinul Institutului Cultural Român din Lisabona.

Petrecerea a avut loc în grădina impunătoare a sediului reprezentanţei diplomatice, unde invitaţii au avut ocazia să-i cunoască pe membrii trupei The Humans, reprezentanţii noştri la Eurovision.

"Vă urez bun venit - Acasă la Ambasada României de la Lisabona -, unde suntem onoraţi să petrecem alături de trupa The Humans şi prieteni ai României din peste 18 ţări", a declarat Excelenţa Sa Doamna Ioana Bivolaru, ambasadorul României în Portugalia, în deschiderea evenimentului.

"Doresc să mulţumesc, în numele întregii delegaţii, doamnei Ambasador şi Institutului Cultural Român din Lisabona pentru sprijinul oferit în organizarea acestei minunate seri. Suntem bucuroşi să avem atât de multe personalităţi marcante alături de noi înainte de startul Eurovision, un motiv în plus să pornim cu încredere în marea competiţie", a mărturisit Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României.

La petrecere au fost prezenţi ambasadori, şefi ai institutelor culturale, diplomaţi, reprezentanţi ai Primăriei Lisabona, jurnalişti, numeroşi membri ai comunităţii româneşti din Portugalia şi membri ai delegaţiilor din Moldova, Grecia, San Marino, Malta, Polonia, Ungaria, Georgia, Serbia, Muntenegru şi Azerbaidjan, alături de care trupa The Humans a realizat scurte materiale video de promovare.

Momentul principal al serii a fost dat de recitalul The Humans. Pe o scenă amplasată în grădina ambasadei, artiştii au interpretat piese precum "Copacul, "Mai frumoasă", "I got this feeling", "Adventure of the lifetime" şi "Goodbye".
La final, artiştii au oferit autografe şi au făcut fotografii cu invitaţii.

"Ne-a bucurat prezenţa la eveniment a marelui artist român contemporan Tudor Banuş şi a surorilor Buescu", a declarat ambasadorul României în Portugalia, la finalul serii.

Despre reprezentanţii noştri la Eurovision, doamna Ioana Bivolaru a mărturisit că "The Humans au impresionat nu doar prin frumuseţe şi talent ci şi prin mesajul de speranţă, apelul la comunicare şi umanitate într-o lume tot mai grăbită, indiferentă şi depersonalizată".

Tot sâmbătă, reprezentanţii României au cântat la petrecerea organizată de Israel la Euroclub, de la ora 22.30, unde au electrizat audienţa interpretând hitul "Goodbye", dar şi "Euforia", piesa câştigătoare la ediţia din Azerbaidjan a Eurovision.

Imagini de la evenimentul organizat la Ambasada României, dar şi de la petrecerea delegaţiei Israelului vor fi difuzate în exclusivitate în emisiunea Drumul spre Lisabona, ce urmăreşte pas cu pas reprezentanţii României în capitala Portugaliei. Programul este difuzat atât la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, de luni până duminică, de la ora 20.50 (în zilele de concurs, de la 21.30), cât şi online, pe TVR+ şi pe canalul oficial de YouTube al TVR.

Totodată, Ştirile TVR vor difuza, în exclusivitate, reportaje şi transmisiuni live din Lisabona.

Pe 10 mai, România trece prin emoţiile semifinalei Eurovision

Ca să meargă în etapa finală, trupa The Humans are nevoie de voturile românilor din străinătate, care vor conta în proporţie de 50%. Restul de 50% este decizia juriului.

Trupa The Humans va cânta în a doua semifinală a concursului Eurovision, pe 10 mai. Marea Finală va avea loc două zile mai târziu, pe 12 mai.

Televiziunea Română va transmite în direct şi în exclusivitate spectacolele Eurovision 2018 de la Lisabona, pe TVR 1, TVR HD şi TVR+, începând cu prima semifinală din data de 8 mai, de la ora 22.00.

Cea de-a doua semifinală, în care vor concura şi reprezentanţii României, The Humans, cu melodia Goodbye, va avea loc joi, 10 mai, iar spectacolul va fi transmis în direct pe TVR 1, TVR HD şi TVR+, de la ora 22.00.

Finala Eurovision 2018 va avea loc sâmbătă, 12 mai, iar telespectatorii români o vor putea urmări în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu ora 22.00.

 

Tag-uri Institutii: