Publicat: 10 Octombrie, 2014 - 17:48

Peste 3.000 de jandarmi se vor ocupa de asigurarea ordinii publice înainte și în timpul partidei dintre România și Ungaria, din cadrul preliminariilor Euro 2016. 

De altfel, la nivelul întregii țări li se vor adăuga aproximativ 6.400 de polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Poliţia de Ordine Publică, Poliţia Transporturi şi Poliţia Rutieră. 

"Din punct de vedere al măsurilor de ordine şi siguranţă publică, se va acţiona în sistem de management integrat, ceea ce implică o cooperare permanentă a Jandarmeriei Române cu Poliţia Română, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi cu Poliţia locală a Municipiului Bucureşti. Premergător competiţiei au avut loc întâlniri cu reprezentanţi ai autorităţilor ungare şi ai galeriei echipei oaspete, cei din urmă fiind informaţi cu privire la legislaţia românească. Poliţişti şi jandarmi români, vorbitori de limba maghiară, vor participa la această misiune pentru a asigura o bună relaţionare cu suporterii echipei oaspete. Menționăm că grupul de suporteri unguri care va veni în mod organizat în România este însoţit de ofiţeri de poliţie din Ungaria - specializaţi în gestionarea competiţiilor sportive cu grad ridicat de risc", se arată în comunicatul citat de Poliția Română.  

Partida, a doua etapă a grupelor preliminariilor Euro 2016, va începe la ora 19:00 și se va juca pe Arena Națională din București.