Publicat: 20 Decembrie, 2016 - 10:53
Share

Luni, 19 decembrie a.c., în jurul orei 16.00, în urma unei acţiuni punctuale în zona Complexului Europa, jandarmii bucureşteni au depistat un bărbat, în vârstă de 40 de ani, care intenţiona să transporte mai multe materiale pirotehnice în Cluj-Napoca, folosindu-se de o firmă de curierat.
În urma verificărilor efectuate, jandarmii au găsit, în maşina de curierat, peste 30.000 de materiale pirotehnice, interzise la deţinere, care urmau a fi folosite cu ocazia sărbătorilor.

Jandarmii i-au întocmit bărbatului acte de sesizare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de materiale explozive.
În acest context, reamintim că, în conformitate cu prevederile legale, orice operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.
Jandarmeria Capitalei nu neglijează acest aspect, drept pentru care, în perioada următoare, va desfăşura frecvent astfel de acţiuni pentru prevenirea şi stoparea fenomenului infracţional în acest domeniu. Faptele descrise reprezintă un real pericol, preponderent pentru viaţa şi integritatea fizică a copiilor, folosirea improprie a materialelor pirotehnice provocând un număr mare de victime în fiecare an.

De asemenea, în această perioadă, părinţii sunt rugaţi să supravegheze mai atent copiii, deoarece aceştia sunt expuşi accidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.
Vânzarea articolelor pirotehnice se face numai de către persoane juridice autorizate în acest sens şi numai în locurile autorizate în condiţiile legii.