Publicat: 14 Martie, 2014 - 22:41

Peste 30.000 de ţigarete au fost ridicate de poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor din Botoşani, vineri, în urma a 13 percheziţii efectuate la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări.

La data de 14 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor - I.P.J Botoşani au efectuat 13 percheziţii, respectiv 4 în comunele Cristeşti şi Curteşti, judeţul Botoşani, 5 în municipiul Botoşani, la locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigări, precum şi 4 percheziţii la autovehiculele persoanelor bănuite.

La activități au participat şi polițiști din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani şi cei de la Posturile de Poliţie Cristeşti şi Curteşti.

În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate, în vederea confiscării, 30.200 de ţigarete de diferite mărci, provenite din Republica Moldova.

Trei persoane sunt bănuite de poliţişti că, în perioada iunie 2013 – februarie a.c., ar fi desfăşurat în mod constant activităţi de procurare, deţinere, depozitare, transport şi comercializare de ţigarete provenite din contrabandă.

Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale pentru ”colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.