Publicat: 15 Mai, 2019 - 13:55
Share

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări la frontiera de nord, cantitatea de 30.577 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 358.600 lei.

În ziua de 14 mai a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret, judeţul Suceava, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 15.00, lucrătorii noştri au oprit în trafic pentru control, pe pe raza localităţii Bălcăuţi, jud. Suceava, un autoturism marca Audi înmatriculat în Polonia, în care se aflau trei bărbaţi, doi cetăţeni ucraineni şi unul cu dublă cetăţenie româno-ucraineană.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagaj, în portiere, precum şi în spaţii special amenajate sub roata de rezervă şi bancheta din spate a autoturismului, mai multe pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Având în vedere cele constatate, s-a luat măsura conducerii celor trei bărbaţi împreună cu autoturismul în cauză la sediul poliţiei de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, în urma efectuării unui control amănunţit, au fost descoperite 2.989 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 34.971 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul în valoare de 6.500 lei, folosit la transportul ţigărilor, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră.

Tot în data de 14 mai a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Izvoarele Sucevei a fost declanşată o acţiune în cooperare cu Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina, pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.20, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Lupcina, jud. Suceava, un autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun, al cărui şofer, la vederea oamenilor legii, a abandonat maşina şi a fugit în zona împădurită.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanei în cauză efectuând somaţiile legale prin voce, însă aceasta nu s-a supus, fapt pentru care au fost executate trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, nereuşindu-se reţinerea bărbatului care a fugit în pădure.

În cel mai scurt timp au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

În autoturismul de teren marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie, au fost descoperite mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 14.590 pachete cu ţigări.

Ţigările, în valoare de 170.700 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul în cauză a fost indisponibilizat la sediul sectorului, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au desfăşurat, în cursul zilei de ieri, o acţiune pe linia combaterii contrabandei şi a traficului ilicit cu produse accizabile.

Astfel, în jurul orei 22.30, poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca BMW, înmatriculat în România, care circula pe o stradă de pe raza municipiului Satu Mare. Conducătorul auto şi-a continuat deplasarea în mare viteză, ignorând semnalele lucrătorilor noştri. Imediat, poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea acestuia, iar la scurt timp au găsit maşina abandonată la câteva străzi distanţă. La prima vedere, colegii noştri au observat, pe bancheta din spate a maşinii, mai multe colete cu ţigări, în saci de rafie.

Autoturismul a fost ridicat şi transportat la sediul STPF Satu Mare, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii ţigărilor a rezultat cantitatea de 6.500 pachete cu ţigări, de diferite mărci, toate cu timbru duty free Ucraina, valoarea acestora ridicându-se la 76.000 lei. Autoturismul, în valoare de aproximativ 23.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul STPF Satu Mare.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

De asemenea, un echipaj de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase, de la frontiera de stat către interior.

Lucrătorii noştri au intervenit pentru reţinerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbaţii au observat echipajul, au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul statului vecin.

Imediat au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, iar la faţa locului au fost descoperite 12 colete care conţineau cantitatea de 6.498 de pachete cu ţigări, în valoare de 77.000 de lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.Comunicat de presă - Poliţia de Frontieră

 

Tag-uri Institutii: