25 mai 2022

Peste 33 de tone deşeuri din plastic, oprite la P.T.F. Giurgiu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, în colaborare cu reprezentanţii Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două mijloace de transport, nereguli privind transferul a peste 33 de tone deşeuri din plastic, care erau destinate unor societăţi comerciale din Belgia şi Germania.

În cursul zile de ieri, la diferite intervale de timp, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controale specifice asupra a două ansambluri rutiere, conduse de către doi cetăţeni bulgari, în vârstă de 25, respectiv 46 de ani. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din plastic.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor respective, colegii noştri au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii Naţionale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că în cele două mijloace de transport se aflau 33.257 de kilograme deşeuri din plastic, încărcate din Bulgaria şi care erau destinate unor societăţi comerciale din Belgia şi Germania.

Astfel, procedând la verificarea documentelor de transfer, autorităţile au constatat faptul că anumite rubrici din anexele prezentate nu erau completate, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare.

În consecinţă, nu s-a permis accesul pe teritoriul României pentru cele două ansambluri rutiere, deşeurile fiind returnate societăţilor expeditoare. Comunicat de presă – Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră – Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu