20 octombrie 2021

Peste 34 de tone deşeuri, transportate ilegal din Bulgaria pentru România

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două mijloace de transport, cantitatea de 34.620 de kilograme deşeuri din aluminiu şi hârtie, pentru care şoferii nu au putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare.

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 11.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare, conduse de către doi cetăţeni bulgari, în vârstă de 31, respectiv 39 de ani. Unul dintre şoferi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din aluminiu, celălalt transporta deşeuri din hârtie.

Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor sus-menţionate, lucrătorii noştri au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Giurgiu din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că un automarfar transporta cantitatea de 18.840 de kilograme deşeuri din aluminiu, iar celălalt transporta 15.780 de kilograme deşeuri din hârtie.

De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit faptul că ambele transporturi erau încărcate din Bulgaria şi aveau ca destinaţie o societate comercială de pe raza judeţului Olt.

Ambii şoferi au prezentat documentaţiile de notificare pentru circulaţia transfrontalieră însă acestea erau incomplete. Astfel, autorităţile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijloacele de transport sus-menţionate.