Publicat: 13 Iunie, 2019 - 12:50
din centrele educaţionale ale Fundaţiei Regina Maria

Peste 600 de persoane au răspuns invitaţiei lansate de Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria şi au venit astfel în ajutorul celor 200 de copii din centrele educaţionale de la Clinceni şi Băneasa, participând la cea de-a treia ediţie a evenimentului sportiv -caritabil #MareaTzopăială desfăşurat duminică, 9 iunie în Parcul Herăstrău.

Scopul principal al evenimentului a fost strângerea de fonduri pentru aceşti copii dar şi încurajarea unui stil de viaţă mai sănătos, bazat pe mai multă mişcare, mai ales în rândul copiilor şi tinerilor. În cadrul manifestării care a avut loc duminică, participanţii au avut posibilitatea de a lua parte la o serie de activităţi sportive, contra unei taxe de participare în valoare de 50 de lei, care s-a constituit în donaţie pentru cele două centre educaţionale ale fundaţiei. Printre activităţile desfăşurate s-au regăsit clase de sport pentru adulţi, precum kangoo jumps (alături de Kinga Sebestyen şi echipa Kangoo Jumps România), zumba (alături de Andrei Osanu), kick-boxing şi aerobic (alături de trainerii Be Live Fitness Center Drumul Taberei), campionat de mini-fotbal alături de Vlad Munteanu şi fotbaliştii Federaţiei Române de Fotbal, fotbal feminine alaturi de Footballicious Girls şi ACS Dream Team Bucureşti. Copiii s-au bucurat pe tot parcursul zilei de jocuri în aer liber, cum ar fi şotronul (alături de Asociaţia VolunDar), raţele şi vânătorii, ţară-ţară, vrem ostaşi, vânătoarea de obiecte şi multe altele.

Activităţile sportive au fost coordonate de instructori care s-au alăturat în calitate de parteneri ai evenimentului, iar pe parcursul zilei, adulţii au avut şi posibilitatea de participa la un curs de nutriţie susţinut de medicul nutriţionist Mihaela Bilic.

Directorul executiv al fundaţiei, Cristiana Mateoiu: "În fiecare an încercăm să adunăm, prin acest eveniment, fonduri pentru fundaţia noastră. E vorba despre aproape 200 de copii care vin zilnic în centrele noastre educaţionale. Vrem să atragem atenţia, prin acest eveniment, şi asupra faptului că în ziua de azi copiii fac foarte puţin sport, nu prea mai ştiu să mănânce sănătos. Astfel, evenimentul are un dublu scop - acela de a aduna fonduri pentru a-i ţine pe copii în continuare în şcoală, dar şi de a atrage atenţia asupra importanţei unei vieţi echilibrate. Evenimentul creşte de la an la an. Ne bucurăm să vedem o prezenţă din ce în ce mai numeroasă. E foarte importantă susţinerea companiilor care ne sunt partenere şi care în fiecare an îşi trimit aici oameni, ca într-un team building de o zi. Se adună împreună cu colegii şi familiile. Mulţumim tuturor pentru implicare, evenimentul de anul acesta a fost un succes, am strâns peste 35 000 euro iar la anul vom organiza ce-a de-a patra ediţie probabil că în data de 24 mai 2020. Va aşteptam în număr şi mai mare să vă alăturaţi".