Publicat: 5 Martie, 2017 - 11:16
Share

Polițiștii de frontieră tulceni au confiscat de la doi cetățeni români peste 350 kilograme de pește fără documente legale.

În data de 02.03.2017, în jurul orei 20.00, polițiștii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Tulcea i-au depistat, pe raza localității Sălcioara, în zona Lacului Razelm, pe numiții M.M. în vârstă de 31 de ani și D.I. în vârstă de 23 de ani, ambii domiciliați pe raza județului Tulce, care transportau cu un atelaj hipo, 13 saci de rafie având o cantitate însemnată de pește din diferite specii.

În urma controlului, în atelajul hipo, a fost găsită cantitatea de 360,8  kilograme de pește din speciile caras, șalău, biban, babușcă, plătică și crap, în stare proaspătă, pentru care persoanele respective nu au putut prezenta documente de proveniență și transport.

Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de pește, care a fost predată spre valorificare unei societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de 'deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește', faptă prevăzută și sancționată de art. 64, lit. h din O.U.G. 23/2008. Comunicat de presă - IGPF