Publicat: 6 Noiembrie, 2014 - 18:44

În cadrul unei acţiuni desfăşurate pentru combaterea contrabandei cu bunuri accizabile, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi au descoperit 364.000 ţigarete ce urmau a fi introduse ilegal în ţară. 
     
În data de 05 octombrie a.c., în jurul orei 10.00, în urma schimbului de informaţii între poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi şi poliţişti de frontieră moldoveni a fost organizată o acţiune pe linia combaterii traficului cu ţigări de contrabandă. 
Cu această ocazie poliţiştii de frontieră gălăţeni au observat în apropierea malului românesc al râului Prut, pe direcţia localităţii de frontiera Vânători, judeţul Galaţi, mai mulţi bărbaţi care transportau, peste râul Prut cu ajutorul a două bărci pneumatice, colete voluminoase învelite în saci din rafie. Când au observat echipajul poliţiştilor de frontieră, persoanele în cauză au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul Republicii Moldova, dispărând în vegetaţia din zonă.
În urma cercetărilor efectuate colegii noştri au descoperit pe malul românesc al râului Prut, într-o zonă greu accesibilă, ascunşi în vegetaţia dintre râul Prut şi canalele adiacente, 26 saci din rafie în care se aflau pachete cu ţigarete marca Ashima.
    În urma inventarierii celor 26 de saci a rezultat un număr de 364.000 ţigarete, în valoare de 160.160 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.
În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. 
Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi pentru identificarea tuturor persoanelor  implicate.