18 august 2022

Peste 4.400 de bunuri contrafăcute, descoperite de poliţiştii de frontieră giurgiuveni

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a şase mijloace de transport, peste 4.400 de bunuri, constând în parfumuri, articole vestimentare şi articole de încălţăminte tip sport, care prezentau suspiciuni de contrafacere. Produsele, estimate la o valoare de 900.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a şase mijloace de transport, mai mulţi saci din plastic şi colete de culoare neagră, care conţineau 4.437 de bunuri, constând în articole vestimentare, încălţăminte tip sport şi produse de parfumerie, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Cinci cetăţeni turci şi patru cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 22 şi 64 de ani, au declarat colegilor noştri faptul că au achiziţionat produsele respective din Turcia însă nu deţin documente de provenienţă pentru acestea.

Bunurile, estimate la 900.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, se efectuează cercetări faţă de persoanele în cauză, pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluţii legale prin unitatea de parchet.

Sursa foto Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră