29 iunie 2022

Peste 40 de tone de deşeuri oprite la frontiera de vest a României

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Borş I şi Nădlac, împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a două mijloace de transport încărcate cu peste 40 tone de deşeuri constând în haine, plastic şi cauciucuri uzate, pentru care şoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

* În data de 13.12.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş I au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român, în vârstă de 35 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri costând în plastic şi cauciucuri uzate de la o societate comercială din Italia pentru o firmă din România.
Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 23.420 kilograme de deşeuri constând în plastic şi cauciucuri uzate, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

* Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărşand au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean bulgar, în vârstă de 41 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, haine second-hand de la o societate comercială din Ungaria, pentru o firmă din România.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu deşeuri de textile pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia completă prevăzută de lege pentru tranzitul de deşeuri. În total, vehiculul transporta 16.720 de kilograme de deşeuri.

În ambele cazuri, autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

Imagini foto/ pe:// www.politiadefrontiera.ro
Purtător de cuvânt al I.T.P.F Oradea
Comisar-şef de poliţie BONDAR LAURA BEATRICE