Publicat: 29 Aprilie, 2013 - 08:30
Share

Peste 1.500 de motociclişti şi 2.500 de biciclişti au participat, sâmbătă, în Bucureşti, la un marş de conştientizare a şoferilor în trafic prin care au dorit să atragă atenţia că nu toţi pasionaţii de două roţi sunt teribilişti.

"Pentru noi această acţiune înseamnă totul. Este o campanie iniţiată de Clubul Moto 'Free Riders' şi se numeşte 'Iubim 2 Roţi'. Este prima campanie de amploare din România. Am unit tot ce înseamnă iubitori de două roţi: motociclişti, scuterişti, biciclişti. La acest marş de conştientizare am fost cam 1.500 de motociclete şi 2.500 de biciclete. Au venit prietenii noştri din Cluburile din Constanţa, Ploieşti, Buzău, Târgovişte, şi din Tulcea, cred, Piteşti, Timişoara, au fost şi din Bulgaria, mă refer doar la Cluburi Moto, la comunitatea de motociclişti", a declarat Cosmin Anton, preşedintele Clubului Moto "Free Riders" Bucureşti, preluat de money.ro.
 
Motocicliştii au vrut să le transmită conducătorilor auto că ei merg după nişte reguli bine stabilite la nivelul cluburilor din care fac parte, respectând totodată şi regulile rutiere.
 
"Prin această campanie am tras un semnal de alarmă automobiliştilor că existăm în trafic, că avem aceleaşi drepturi ca şi ei, că suntem în număr destul de mare şi prin exemplul pe care noi astăzi (n.r - sâmbătă) l-am dat, prin simplul fapt că în această paradă a motocicletelor au fost foarte multe Cluburi Moto care au un regulament intern, care ştiu cum să se deplaseze în oraş, care merg după nişte reguli, regulile de bun-simţ, cele de deplasare în trafic, am arătat cum se poate merge civilizat indiferent de numărul participanţilor în trafic. A fost o coloană formată din două motociclete paralele ce s-au întins pe 4-5 km. Deci dacă vrei poţi. Am încercat să arătăm oamenilor că nu suntem toţi acei teribilişti care merg pe o roată, care turează motocicletele la maxim, care merg fără echipament de protecţie, fără căşti, fac slalom prin oraş. Nu duce la nimic bun acest lucru", a spus Cosmin Anton.
 
El a arătat că multe accidente se produc şi din vina conducătorilor auto, motiv pentru care a fost organizat acest marş de conştientizare.