Publicat: 26 Februarie, 2016 - 15:14

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, 4.355 pachete țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 11.870 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

* Azi dimineață, în jurul orei 3.00, s-a prezentat în P.T.F. Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare în țară, C. Vasile, cu cetățenie româno-ucraineană, în vârstă de 30 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în locuri special amenajate, în schimbătorul de viteze, pragurile și portbagajul autoturismului, cantitatea de 2.355 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 2.870 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 8.000 lei.

Totodată, autoturismul marca Volkswagen în valoare de 30.800, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea locașuri special amenajate pentru transportul țigărilor.

De asemenea, polițiștii de frontiera au luat față de persoana în cauză, măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de un an, începând cu data de 26.02.2016.

* Azi-noapte, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Negrești Oaș, jud. Satu Mare, în cadrul unei acțiuni specifice desfășurate în zona de competență, au depistat, într-un autovehicul marca Audi A4, cu numere provizorii de Arad, 2.000 pachete de țigări marca Jin Ling, provenite din magazine duty free, țigări în valoare de peste 9.000 lei.

Autoturismul, în valoare de aproximativ 20.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul SPF Negrești Oaș, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză s-a întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Cercetările în acest caz continuă pentru identificarea persoanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale.

Purtător de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației

Insp. pr. Radu Lungu