Publicat: 21 August, 2016 - 14:00

Rapoartele Facebrands arată că, numai în România, la ora actuală, peste 42% din populație este deja prezentă pe Facebook și peste 82% din totalul de utlilizatori de internet români dețin un profil pe  rețeaua de socializare. Prezența masivă a potențialilor clienți în același loc și posibilitatea targetării publicului-țintă anunță un val serios de specializări în domeniul online și social media şi în rândul românilor. “Facebook nu e, contrar unor păreri, un spațiu de socializare pentru copii. A devenit o bază de date interactivă şi serioasă, care poate să fie un instrument foarte util în dezvoltarea afacerilor românești", spune Lorand Soares Szasz.
Conform unui studiu realizat în 2015 şi publicat pe Statista.com, atât companiile care vând către client, cât și cele care se adresează altor companii, vindeau prin rețelele de socializare. În ceea ce priveşte marketingul B2B (business to business), reţelele LinkedIn şi Facebook sunt folosite de 41%, respectiv 30% dintre companii pentru a-şi promova serviciile altor companii, iar peste 65% dintre companii folosesc Facebook pentru promovarea serviciilor direct consumatorilor.
“Personal, consider că antreprenorii și managerii ar trebui să se folosească de aceste instrumente pentru că am intrat într-o etapă în care multe decizii de cumpărare se iau in social media. În acelaşi timp, ar trebui să fim atenți să nu picăm în capcana de a face social media după ureche. E important să lucrăm cu oameni care au studiat și au înțeles algoritmii de funcționare ca să putem să obținem rezultate pozitive" recomandă Lorand Soares Szasz.
Lorand Soares Szasz este unul dintre cei mai apreciați speakeri și antreprenori români la ora actuală. A fost desemnat de 2 ori consecutiv cel mai bun speaker din România la evenimentele Business Days. Prin carțile și cursurile sale inspiră zeci de mii de antreprenori din țară, dar și din străinătate.