Publicat: 13 Februarie, 2019 - 10:44
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, pe comunicaţiile din zona de competenţă şi în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei, peste 42.300 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, marfă ce urma să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă. De asemenea, cele două autovehicule folosite la activitatea infracţională au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor. 

În data de 12 februarie a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 5,00, lucrătorii noştri au identificat în trafic, pe raza localităţii Falcău, jud. Suceava, un autoturism marca Mercedes, despre care aveau suspiciuni ca este folosit la transportul ţigărilor de provenienţă ucraineană.

Poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control autoturismul, însă şoferul şi-a continuat deplasarea în mare viteză. Astfel, lucrătorii noştri au procedat la urmărirea maşinii folosind semnalele acustice şi luminoase. La scurt timp, conducătorul auto a abandonat autoturismul şi profitând de acoperirile din teren, a reuşit să fugă.

Pe timpul acţiunii poliţiştii de frontieră au executat 8 focuri de avertisment în plan vertical, deoarece conducătorul auto a ignorat somaţiile legale efectuare de colegii noştri.
Din primele verificări, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că în autoturismul respectiv se afla o cantitate mare de ţigări provenite din contrabandă.

Drept urmare, maşina şi ţigările au fost duse la sediul poliţiei de frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 14.790 pachete cu ţigări, a cărei valoare se ridică la suma de 173.000 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitate infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Tot, ieri, în jurul orei 19,00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean ucrainean I.L., în vârstă de 32 de ani, la volanul unei autoutilitare marca Mercedes Sprinter, înmatriculate în România.

În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali ai Biroului Vamal Sighet au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei şi bagajelor.
Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un loc special amenajat între compartimentul marfă şi cel al pasagerilor, în uşile autovehiculului, precum şi sub banchetă, cantitatea de 27.580 pachete de ţigări, de diferite mărci, având provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de peste 58.300 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Totodată, autoturismul în cauză a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
VIDEO
13-02-2019-mp4.mp4 

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/sighetu-marmatiei/i-peste-42300-de-...

Comunicat de presă - IGPF

 

Tag-uri Institutii: