20 octombrie 2021

Peste 43.000 pachete ţigări, în valoare de 100.000 de euro, confiscate la frontiera de nord a României

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit la două imobile de pe raza oraşului Vicovu de Sus şi la „frontiera verde”, 43.890 pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare totală de 513.500 lei.

În data de 21 septembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus, judeţul Suceava, au fost declanşate două acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 15.25, poliţiştii de frontieră s-au deplasat la două imobile de pe raza oraşului Vicovu de Sus, unde în prezenţa proprietarelor au descoperit la prima locaţie, într-o anexă, 18.500 pachete ţigări, iar la a doua locaţie, într-un garaj, 20.390 pachete ţigări, în ambele cazuri fiind vorba despre ţigări de provenienţă Duty-Free.

În urma verificărilor, s-a stabilit că în unul dintre cazuri în activitatea infracţională este implicat un cetăţean român, în vârstă de 25 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Suceava.

Întreaga cantitate de ţigări, descoperită la cele două locaţii, în valoare totală de peste 455.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit, tot ieri, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control în zona de responsabilitate, şase colete învelite în folie de culoare neagră.

În urma inventarierii baxurilor descoperite, s-a constatat că acestea conţin 5.000 pachete ţigări, în valoare de 58.500 lei.

În continuare, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizarea acestora să fie luate măsurile legale care se impun. Comunicat de presă – Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră