9 august 2022

Peste 450 de testări etilotest şi drugtest efectuate de poliţişti în contextul evenimentelor sociale şi artistice din weekend

One young person pulled over, looking at the police officer, getting a ticket

Distribuie pe rețelele tale sociale:

ACŢIUNE DE AMPLOARE DESFĂŞURATĂ DE POLIŢIŞTI PENTRU PREVENIREA EVENIMENTELOR RUTIERE PE FONDUL CONSUMULUI DE ALCOOL ŞI SUBSTANŢE INTERZISE ÎN CONTEXTUL ORGANIZĂRII FESTIVALURILOR ŞI EVENIMENTELOR SOCIALE DIN WEEKEND

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe fondul consumului de alcool şi substanţe interzise, în weekend-ul 02 – 03.07.2022 poliţiştii au desfăşurat o amplă acţiune la nivel judeţean, fiind implicaţi peste 100 de poliţişti din structurile rutiere şi de ordine publică.

Activităţile principale au fost concentrate în zonele în care s-au organizat evenimente sociale şi artistice cu participarea unui public numeros: zona Suceava – Berchişeşti (Corlata) – Gura Humorului unde s-a organizat Festivalul Deep in the Forest, zona Suceava – Ipoteşti unde s-a organizat Suceava Blues Festival, zona Rădăuţi – Vicovu de Sus unde s-au organizat Zilele Rădăuţiului 2022.

Echipajele de poliţie rutieră cu autospeciale inscripţionate şi neinscripţionate au fost prezente în aceste zone şi au fost realizate peste 450 de testări cu aparatele etilotest, etilometru şi drugtest.

În urma activităţilor desfăşurate poliţiştii au suspendat 59 de permise de conducere şi au constatat 7 infracţiuni.

Totodată, au fost aplicate 345 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 178.080 lei.

De asemenea, au fost retrase 17 certificate de înmatriculare.

Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la trafic, poliţiştii vă recomandă:

Nu vă urcaţi sub nici o formă la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau substanţe interzise!

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente care afectează capacitatea de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice sau substanţe interszise, iar concentraţia în sânge depăşeşte limita legală! Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, pe timpul cercetării, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

Consumul de alcool şi drog constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

Nu uitaţi, comportamentul dumneavoastră are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!

FĂRĂ ALCOOL ŞI DROG LA VOLAN DRUMURILE SUNT MAI SIGURE!

Sursa foto Pixabay