29 noiembrie 2021

Peste 47 tone de deşeuri transportate ilegal, oprite la intrarea în România

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu şi Teleorman au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două ansambluri rutiere, peste 47.400 kilograme deşeuri din diferite materiale, pentru care şoferii nu au putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare.

În data de 19.10.2021, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de către un cetăţean bulgar, în vârstă de 44 ani, care transporta conform documentelor de însoţire a mărfii, cantitatea de 23.137 kilograme deşeuri metalice.

Deşeurile erau încărcate din Bulgaria şi aveau ca destinaţie, o societate comercială din Italia.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, colegii noştri au solicitat sprijin autorizat comisarilor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. – Comisariatul Judeţean Giurgiu.

În urma analizării actelor care au fost prezentate la control, s-a dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României, pentru deşeurile sus-menţionate, întrucât documentaţia era incompletă.

Tot în cursul zilei de 19.10.2021, şi poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele, alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Teleorman, au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui mijloc de transport, cantitatea de 24.270 kilograme deşeuri mase plastice, pentru care şoferul, cetăţean român în vârstă de 30 de ani, nu a putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare. Deşeurile erau încărcate din Grecia şi ar fi trebuit să ajungă pe teritoriul ţării noastre.

În ambele situaţii, după finalizarea activităţilor de control, marfa a fost returnată societăţilor expeditoare.