Publicat: 17 Septembrie, 2014 - 13:00

În cadrul unei acțiuni desfășurate pentru combaterea contrabandei cu bunuri accizabile, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au confiscat peste 49.400 pachete de ţigari pe care doi bărbaţi încercau să le introducă ilegal în ţară. 
     
    In data de 15.09. a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au desfăşurat în zona de competenţă o acţiune pe linia combaterii traficului cu ţigări de contrabandă. 
Astfel, pe timpul executării misiunii, politistii de frontiera au depistat, pe direcţia localităţii de frontiera Sculeni, judeţul Iaşi, două persoane care încărcau colete voluminoase într-un microbuz parcat la marginea unui drum aflat in apropierea malului romanesc al râului Prut. Cand au observat echipajul politistilor de frontiera, persoanele în cauză au abandonat coletele şi mijlocul de transport şi au fugit pe teritoriul Republicii Moldova, cu ajutorul unei bărci pneumatice.
În interiorul microbuzului au fost descoperite opt colete, iar în imediata apropiere a acestuia, la malul râului Prut, încă 30 colete abandonate. Cele 38 colete conţineau 49.435 pachete de ţigarete diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.
Poliţiştii de frontieră români au procedat la informarea omologilor din Republica Moldova despre evenimentul de frontieră produs. 
La data de 17.09. a.c., poliţiştii de frontieră moldoveni au informat autoritatile romane de frontiera ca, in urma cercetărilor efectuate, au identificat două persoane implicate în activitatea infracţională. Totodata, politistii de frontiera romani au identificat posesorul autovehicului, în persoana lui N.V., în vârstă de 33 de ani, domiciliat pe raza judeţul Neamţ. 
    Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 437.090  lei şi autovehiculul, în valoare de 20.000  lei,  au fost reţinute în vederea confiscării. 
    În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. 
Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi pentru identificarea tuturor persoanelor  implicate.