10 august 2022

Peste 50 de avioane din districtul militar sudic au fost mutate în Crimeea și regiunea Astrahan ca parte a verificării de rutina a capacității de luptă, spune presa rusă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

De asemenea, în timpul exercițiului, echipajele avioanelor de luptă și bombardierelor vor efectua lansări de rachete și bombardamente catre ținte maritime.

Echipajele aeronavelor de atac Su-25SM3 au fost relocate de la aerodromul din Stavropol la aerodromurile operaționale din Crimeea ca parte a verificării capacităților de lupta, iar un escadron de aeronave a fost, de asemenea, mutat la terenul de antrenament Ashuluk, din regiunea Astrakhan. În total, peste 50 de avioane au fost implicate în aceste activități, a raportat serviciul de presă al districtului militar sudic, citat de TASS.

In total, mai mult de 50 de avioane ale Forțelor Aeriene și de Apărare Anti-Aeriană și ale Flotei de la Marea Neagră au fost implicate în activități de antrenament de luptă.

De asemenea, în timpul exercițiilor de zbor tactice planificate, echipajele aeronavelor Su-27SM, Su-30SM și bombardierelor Su-24M, Su-25SM3 și Su-34 vor efectua lansări de rachete și bombardamente catre ținte maritime. Piloții vor confirma, de asemenea, capacitatea de a efectua zboruri în condiții meteorologice nefavorabile și zboruri la altitudini extrem de mici deasupra suprafeței apei.

„În plus, piloții celor două formațiuni îndeplinesc sarcinile de escortare navală și acționează asigurând, în același timp, securitatea în Marea Neagră”, potrivit sursei citate.

Verificarea controlului trupelor din districtul militar sudic se efectuează conform planului de instruire a trupelor pentru 2021. Implică trupele tuturor formațiunilor din district, inclusiv Flota Mării Negre și Flotila Caspică.

Ciprian Pop