Publicat: 25 Ianuarie, 2017 - 18:15
Share

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în zona de competență a Sectorului P.F. Tulcea, trei cetățeni români care transportau peste 500 de kilograme de pește, fără documente legale, în valoare de peste 2.500 lei.

* În data de 24.01.2017, în jurul orei 18:00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea, acționând în baza unei informații, au depistat pe raza localității Tulcea, doi cetățeni români, domiciliați pe raza județului Tulcea, care transportau cu o autoutilitară marca Dacia Logan, o cantitate însemnată de pește.

În urma controlului, în autoutilitară a fost găsită cantitatea de 480 de kilograme de pește din speciile știucă, caras, singer, șalău, lin, babușcă, biban, plătică, cosaș și novac, în stare proaspătă, în valoare totală de 2.348 lei, pentru care bărbații nu au putut prezenta documente de însoțire. Persoanele în cauză, A.I. în vârstă de 69 ani și A.A. în vârstă de 60 ani, au declarat că peștele a fost colectat în ziua respectivă de la diverși pescari autorizați, dar nu au solicitat documente legale pentru acesta.

* Tot în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea, polițiștii de frontieră l-au depistat, în data de 21.01.2017, pe B.S. în vârstă de 46 ani, domiciliat pe raza județului Tulcea, în timp ce transporta pe o sanie, doi saci voluminoși.

În urma controlului, în cei doi saci a fost găsită cantitatea de 55,4 kilograme de pește din speciile știucă, caras, singer, șalău și crap, în stare proaspătă, în valoare totală de 238 lei pentru care persoana respectivă nu au putut prezenta documente de proveniență și transport.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de pește, care a fost predată spre valorificare unei societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de 'deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui, icrelor ori produselor din pește obținute din pescuit', faptă prevăzută și sancționată de art. 64, lit. h din O.U.G. 23/2008. Comunicat de presă - Garda de Coastă