Publicat: 4 Octombrie, 2014 - 14:14
Share

Peste 500 de kilograme de peşte şi 3 kilograme de icre au fost ridicate, în vederea confiscării, de poliţişti, în timpul unei acţiuni desfăşurate în zona Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Poliţiştii Serviciului de Poliţie „Delta Dunării”, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Ordine Publică – I.G.P.R., au verificat persoane, ambarcaţiuni şi autoturisme, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol şi cinegetic.

La data de 2 octombrie, în urma unui control efectuat la o pescărie din municipiul Constanța, a fost identificat un bărbat, de 51 de ani, din Medgidia, care, în calitate de administrator al societăţii în cauză, ar fi comercializat 393 kg. de pește proaspăt (din speciile șalău, crap, somn, novac, chefal) și 128,5 kg. de pește semi-procesat (din speciile fitofag - singer, novac, crap, somn şi șalău).

Cantitatea de 521,5 kg. pește precum și 3 kg. icre crap, deţinute fără documente legale de proveniență, au fost ridicate și predate la o societate de profil, în vederea valorificării.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal, conform art. 64, lit. h din O.U.G.23/2008. privind pescuitul şi acvacultura.

La acţiune au participat şi inspectori de la Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură – Constanţa.