Publicat: 19 Octombrie, 2020 - 13:51
Share

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca anunţă, începând de miercuri, 21 octombrie, punerea în vânzare a peste 5.000 de crizanteme la ghiveci, produse în serele proprii.

Crizantemele sunt de mai multe soiuri şi culori, iar preţurile sunt de patru tipuri, cuprinse între 5-15 lei, în funcţie de mărimea plantelor, care sunt produse la sera din campus, precum şi la serele Staţiunii de Cercetări Horticole (SCH).

"Cercetătorii noştri au ales pentru înfiinţarea unei culturi de crizanteme la ghivece în spaţiu protejat şase soiuri de crizanteme - Vido Purple, Vido Red, Thrump Violet, Smola White, Cayman Yellow, Stromboli Yellow. Cultura a fost înfiinţată la începutul lunii iunie, utilizând răsaduri obţinute din butaşi liberi de viroze. Pe parcursul a cinci luni au fost desfăşurate numeroase activităţi de întreţinere a culturii (plantarea răsadurilor în ghiceve, irigat, tratamente fitosanitare, ciupit, bobocit, înlăturarea frunzelor uscate, transvazarea plantelor din ghiceve cu diametru mai mic în ghivece cu diametru mai mare, corespunzător vigurozităţii plantelor), dar şi activităţi de cercetare (observaţii privind efectul unor produse fitofarmacetice, observaţii fenologice, măsurători biometrice, măsurători privind umiditatea relativă, intensitatea luminii, temperatura din spaţiul protejat)", a explicat Ing. Dr. Ioana Moldovan, asistent cercetare ştiinţifică la Staţiunea de Cercetări Horticole.

Crizantemele se vor vinde la magazinele universităţii, adică la cel din campus, cu intrare din Calea Mănăştur nr. 7, şi la cel de la SCH, la capătul străzii Liviu Rebreanu. Orarul de funcţionare este zilnic, de luni şi până vineri, între orele 8.00 -18.00. Magazinul SCH, din cartierul Gheorgheni, este deschis şi sâmbăta, între orele 8.00 - 13.00.

Pentru doritorii de cantităţi en-gros de crizanteme, preţurile sunt negociabile, iar informaţii în acest sens se pot obţine de la magazinul SCH.

Tag-uri Nume: