1 iulie 2022

Peste 5000 de membri Declic au sesizat CCR şi cer salvarea păsărilor migratoare de la extincţia prin vânătoare

migrating canada geese in silhouette flying over lake at sunrise (XL)

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Peste 5.000 de membri Declic au trimis sesizări către CCR. Ei le cer judecătorilor să declare neconstituţională legea care le permite vânătorilor să împuşte păsările migratoare până la extincţie. Alţi zeci de cetăţeni au mers, miercuri, 26 ianuarie, la Curtea Constituţională, şi au depus memorii chiar în timpul dezbaterii legii.

În cadrul protestului, membrii Declic au adus în faţa Curţii Constituţionale un copac cu zeci de păsări origami şi au venit cu fluiere care imită cântecul păsărilor. Activiştii le-au cerut judecătorilor să admită că legea este neconstituţională. Fiecare membru Declic a depus câte un memoriu Amicus Curiae la registratură.

Mesajul pentru judecători a fost Salvaţi păsările migratoare: nu le luaţi piuitul!

În urma acţiunii Declic, judecătorii Curţii Constituţionale au amânat dezbaterea privind legea toxică pentru data de 9 februarie.

„Acum, că judecătorii au amânat dezbaterea pentru legea toxică, vor avea timp să citească toate memoriile pe care cei peste 5.000 de membri Declic le-au depus în favoare păsărilor. Dacă legea nu e oprită, va legaliza dispariţia păsărilor sălbatice prin vânătoare.”, a declarat Ana Racheleanu, campaigner Declic.

Costurile acestei acţiuni au fost achitate integral din donaţii ale membrilor comunităţii.

Găsiţi ataşate fotografii de la acţiunea Declic.

Comunitatea Declic este creată din sute de mii de oameni obişnuiţi, care trăiesc în România sau în diaspora. În prezent, peste 900 000 de membri activi militează pentru o societate mai dreaptă. Comunicat de presă – Comunitatea Declic