Publicat: 29 Ianuarie, 2017 - 14:12

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în ultimele 24 de ore, 5.156 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 26.300 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din România.

* Ieri, 28 ianuarie a.c., în P.T.F. Vicșani feroviar, jud. Suceava, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra trenului internațional care circula pe ruta Vadu Siret-Suceava, aflat pe sensul de intrare în România.

Astfel, a fost descoperită, în spațiul bateriilor de la locomotivă, cantitatea de 1.100 pachete țigări, marca Marvel, de proveniență ucraineană.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că țigările aparțin unei persoane aflate în tren, cetățeanul român Florin I., în vârstă de 52 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava, lucrător CFR.

Țigările în valoare de 1.375 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar I. Florin a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

* Tot, ieri, 28 ianuarie a.c., în jurul orei 20.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, jud. Suceava, s-a prezentat pentru a intra în țară cetățeanul bulgar Georgi T., în vârstă de 49 de ani, călătorind în autocarul care circula pe ruta Cernăuți-Turcia.

În urma unui control efectuat asupra persoanei și bagajelor, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale ale bărbatului, cantitatea de 236 pachete țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 287 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cetățeanul bulgar a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

* Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului, jud. Maramureș, au descoperit mai multe colete cu țigări abandonate în apropierea frontierei de stat.

S-au dispus măsuri de cercetare a zonei în vederea depistării persoanelor implicate în activitatea infracțională, fiind anunțate, totodată, despre caz și autoritățile de frontieră ale statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Coletele cu țigări au fost transportate la sediul sectorului, iar în urma inventarierii s-a constatat că acestea conțin 3.820 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 34.600 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se desfășoară activități specifice în vederea documentării întregii activități infracționale și depistarea persoanelor implicate.

Purtător de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației

Insp. pr. de poliție Lungu Radu