29 septembrie 2022

Peste 59 de tone de deşeuri din diferite materiale, oprite la P.T.F. Giurgiu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a trei ansambluri rutiere, cantitatea de 59.220 de kilograme de deşeuri din material plastic, metal şi oţel, pentru care şoferii nu au putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a trei automarfare, conduse de doi şoferi bulgari, în vârstă de 42, respectiv 52 de ani, şi un cetăţean român, în vârstă de 45 de ani. Aceştia transportau conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din diferite materiale.

Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor sus-menţionate, lucrătorii noştri au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Giurgiu din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că unul dintre automarfare transporta cantitatea de 24.360 de kilograme deşeuri din oţel, în cel de-al doilea se aflau 15.660 kilograme deşeuri din plastic, iar cel de-al treilea transporta cantitatea de 19.200 kilograme de deşeuri metalice.

De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că cele trei transporturi erau încărcate din Bulgaria şi avea ca destinaţie, diferite societăţi comerciale situate pe teritoriul României.

Pentru întreaga încărcătură transportată, şoferii celor trei automarfare au prezentat documentaţii de notificare pentru circulaţia transfrontalieră care nu erau complete.

În cauză, autorităţile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijloacele de transport rutiere.