27 iunie 2022

Peste 6.500 pachete cu ţigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord a României

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat la frontiera verde, 6.500 pachete cu ţigări în valoare de peste 76.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

În data de 30 octombrie a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, a fost declanşată o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 10.00, la circa 50 m faţă de frontieră pe direcţia localităţii Bilca, un echipaj al poliţiei de frontieră a acţionat pentru reţinerea unui autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Bridanie, despre care existau date că este implicat în contrabanda cu ţigări.

Poliţiştii de frontieră au efectuat somaţiile legale prin voce, însă din cauza paptului că că şoferul nu a oprit, au tras mai multe focuri de avertisment cu armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale.

Nici de această dată şoferul nu s-a supus somaţiilor oamenilor legii, a abandonat autoturismul şi a fugit pe teritoriul ucrainean.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La faţa locului, în autoturism şi în afara acestuia au fost descoperite mai multe colete cu ţigări care au fost transportate la sediul instituţiei, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 6.000 pachete cu ţigări, de provenienţă extracomunitară.

Ţigările în valoare de 70.200 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul de teren în valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat la sediul instituţiei în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă, iar în continuare se fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontiera Brodina, au descoperit, în data de 30.10.2021, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii de frontieră Straja, un colet colete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

S-a trecut la monitorizarea zonei, iar în cel mai scurt timp, au fost înştiinţate şi autorităţile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

În continuare, coletul a fost transportat la sediul sectorului, unde în urma invetarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 500 pachete ţigări, în valoare de 5.850 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum şi pentru documentarea întregii activităţi.