13 august 2022

Peste 600 de locuri de parcare de pe domeniul public eliberate de autovehicule abandonate în urma acţiunilor poliţiştilor locali

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Problema autovehiculelor abandonate pe raza municipiului Timişoara rămâne una de actualitate, poliţiştii locali acţionând permanent pe această linie, pentru eliberarea locurilor de parcare din cartierele municipiului.

Astfel, de la începutul acestui an au fost introduse în baza de date a Poliţiei Locale fie ca urmare a sesizărilor de la cetăţeni, fie în urma constatărilor efectuate în teren de poliţiştii locali, un număr de 915 astfel de autovehicule. Dintre acestea, în urma verificărilor, s-a stabilit că 156 nu este încadrează la prevederile Legii 421/2002 privind autovehiculele abandonate şi fără stăpân.

Au fost aplicate peste 700 de somaţii, în urma cărora 618 autovehicule au fost ridicate de pe domeniul public fie de către proprietari, fie cu sprijinul Timpark.

De asemenea, au fost întocmite 275 de dispoziţii de declarare a abandonului şi de trecere a acestor autovehicule în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale.

Reamintim că potrivit Legii 421/2002, pentru a fi considerat abandonat un autovehicul trebuie să se afle în acelaşi loc de cel puţin 6 luni.

Cetăţenii care doresc să facă sesizări pe această linie, pot apela la numerele de telefon ale Poliţiei Locale 0256.968 sau 0256.246.112 ori pe adresa de email contact@politialoctm.ro. Comunicat de presă – Poliţia Locală Timişoara

Sursa foto Pixabay