29 ianuarie 2022

Peste 600 de sportivi se întrec în aceste zile pe Plaja Neversea, la Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Deschiderea oficială a competiţiei are loc astăzi, la ora 15:30. Beach Wrestling World Championships 2021 promite 4 zile pline de adrenalină pe plaja Neversea. Intrarea este liberă pentru toţi cei care vor dori să încurajeze componenţii Loturilor Naţionale ale României, în cursa lor pentru medalii.

Evenimentul este organizat de Federaţia Română de Lupte, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa.

Competiţia reuneşte peste 600 de sportivi şi oficiali din peste 50 de ţări. Astăzi, se desfăşoară probele pentru categoria cadeţi. Vineri, vor intra în lupta pentru medalii sportivii de la categoria juniori. Spectacolul pe nisip va continua sâmbătă cu probele pe echipe iar duminică vor avea loc probele eliminatorii şi finale.

Pe lângă întrecerile pline de adrenalină, vor fi organizate o mulţime de evenimente cultural-artistice care evidenţiază valorile locale dobrogene şi naţionale. Programul va conţine şi meciuri demonstrative de lupte tradiţionale tătăreşti – Kureş.

Competiţia va fi transmisă live pe platforma United World Wrestling(https://uww.org/event/beach-wrestling-world-championships-0) pentru categoriile vârstă cadeţi şi juniori şi pe Beach Wrestling World Series (https://beachwrestling.org/events/2021/romania-constanta-mamaia-beach) pentru categoria seniori.