Publicat: 4 Decembrie, 2017 - 18:32
Share

Polițiștii de frontieră tulceni au depistat doi cetățeni români care au pescuit peste 70 kilograme pește, folosindu-se de o plasă din fir textil în lungime totală de 72 m, fără să dețină documentele legale.

Săptămâna trecută, o echipă formată din polițiști de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, aflată în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, a observat pe canalul Sulina o ambarcațiune tip Laguna 480 în care se aflau două persoane de sex masculin care pescuiau. La vederea polițiștilor de frontieră aceștia au aruncat în apă plasa de pescuit.

Lucrătorii noștri au procedat la recuperarea plasei, iar în ambarcațiune au descoperit o cantitate însemnată de pește de diferite specii.

În urma verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetățenii români, S.M. și T.D., în vârstă de 19, respectiv 21 de ani, iar în ambarcațiune se aflau 73 kilograme de pește, din speciile plătică, singer, cosaș și somn, în stare proaspătă și o plasă din fir textil în lungime totală de 72 m, pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta autorizație.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, conform procedurile legale, plasa din fir textil, în lungime de 72 metri, a fost ridicată în vederea confiscării, iar ambarcațiunea tip Laguna 480 și motorul marca Suzuki au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de 'pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit'.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
Subinspector de poliție Maria Alexandra Cîrstea