22 octombrie 2021

Peste 700 de baxuri de îmbrăcăminte, susceptibile a fi contrafăcute, descoperite într-un automarfar la P.T.F. Vărşand

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărşand au descoperit, în interiorul unui automarfar, peste 700 de baxuri ce conţineau articole vestimentare care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile de a fi contrafăcute.

În data de 03.06.2021, în jurul orei 02.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean turc, în vârstă de 46 de ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, articole vestimentare, având destinaţie Belgia.

Având suspiciuni cu privire la marfa transportată, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra mijlocului de transport.

Astfel, în urma verificărilor, s-a constatat că în baxuri se afla îmbrăcăminte care purta însemnele unor mărci cunoscute, pentru care şoferul nu a prezentat certificate de autenticitate. De asemenea, aspectul exterior al ambalajelor, precum şi modul de inscripţionare au creat suspiciuni că articolele sunt contrafăcute, fiind susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.

Produsele vestimentare au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Imagini foto-video pe:// www.politiadefrontiera.ro

Purtător de cuvânt al I.T.P.F Oradea,
Comisar de poliţie CHIFOR LOREDANA