Publicat: 15 Aprilie, 2019 - 14:43
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Halmeu împreună cu lucrătorii vamali au descoperit, ascunse în podeaua dublă a unui automarfar încărcat cu cherestea, 6.540 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Ieri, 14 aprilie a.c., în jurul orei 5.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, judeţul Satu Mare, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, S.I., cu dublă cetăţenie (română şi ucraineană), în vârstă de 52 de ani, care conducea un ansamblu rutier, format din cap tractor şi semiremorcă, înmatriculat în România. Bărbatul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cherestea din Ucraina în România.

Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control asupra mijlocului de transport, deoarece exista suspiciunea că în acesta se află o cantitate mare de ţigări de provenienţă ucraineană.

Astfel, a fost descoperită, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în podeaua dublată a semiremorcii, cantitatea de 6.540 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Conducătorul auto a fost sancţionat de către lucrătorii vamali cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. De asemenea, mijlocul de transport, în valoare de 22.500 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

Un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul sectorului P.F. Sighetu Marmaţiei, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a descoperit în apropierea frontierei de stat 4 colete.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 1.998 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 23.300 lei.

În continuare se fac cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.
 

Tag-uri Institutii: